Selecteer een pagina

Compassie

training

Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn bij moeilijke situaties in het leven.  Mindfulness leert ons dat wanneer we ons verzetten tegen datgene wat zich spontaan aandient, veel pijn en lijden kan veroorzaken. Omdat pijn en lijden nu eenmaal onvermijdelijk zijn, hebben we vriendelijkheid en compassie voor onszelf en anderen nodig. Compassie is een algemeen menselijke eigenschap, die bij iedereen in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei is gekomen. Met compassie-beoefening kan het wel ontwikkeld en verdiept worden en dat is het doel van de compassietraining.

De training

De training omvat 8 sessies van 2,5 uur en een stiltedag. De compassietraining brengt ons naar de ervaring van dit moment. Alle oefeningen zijn gericht op het laten groeien van acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen. Praktische oefeningen worden afgewisseld met theorie en er is volop gelegenheid om de ervaringen te delen. De mate waarin je actief thuis oefent is van invloed op de effectiviteit van de training. Het werkboek en audiobestanden staan ter beschikking. Zij zijn een wezenlijk onderdeel van de training. Geadviseerd wordt om dagelijks 30 minuten aan de oefeningen te besteden.

Met deze training versterk je de kwaliteiten van het hart en leer je:

● minder zelfkritiek te hebben
● een milde en vriendelijke houding naar jezelf te cultiveren
● behulpzame vaardigheden te ontwikkelen in het omgaan met pijn en stress
● met meer gemak in het leven te staan.

Aanmelden

Aanmelding verloopt via Centrum voor Mindfulness. Hier vind je alle aankomende trainingen en kun je je direct aanmelden.